fredag 29 maj 2009

Pimp my purse

Tillverkade en bältesväska för några år sedan inspirerad av diverse bilder på medeltida fynd och rekonstruktioner jag sett. Den blev inte riktigt bra då så jag bestämde mig för att göra om den. Inga märkvärdiga förändringar: på med ett spänne och bort med en remsa jag hade satt dit för att göra väskan större (vilket hade visat sig inte hjälpa).
Spännet köpte jag på Handelsgillet för några år sedan och det har blivit liggandes sedan dess. Jag försökte i höstas göra avgjutningar i brons av det men lyckades av olika anledningar inte så nu tog jag det till väskan istället.
När jag skulle sy fast remmen på locket fick jag för mig att jag skulle göra något mönster för att det hela ska se lite trevligare ut. Har aldrig gjort det tidigare men jag hade ett falsben liggandes så jag provade att göra en sköld på frihand. Först gjorde jag mönstret "torrt" där det skulle vara på remmen. Därefter sydde jag fast remmen, blötte delen där mönstret var och "fyllde i" med falsbenet. När skinnet torkat sitter mönstret permanent. Resultatet blev helt okej men inte perfekt då skölden är lite assymetrisk (säkert bara jag som ser det).
Ibland förvånas jag över hur jobbigt vissa saker verkar innan man gör dem och hur fort det går när man väl tar tag i det. På totalt två timmar var projektet färdigt. En del saker man ska göra är enorma innan de lämnar huvudet och omsätts i handling. Synd bara att jag sällan förstår det direkt...

Inga kommentarer: